VÆRN OM GODE MENNESKER OG NATUREN

ÜNIKU gør meget ud af at skabe gode relationer til vores samarbejdspartnere. Om det er keramikeren i Danmark, familien på Bali, som leverer vores kurveprodukter eller personen, der pakker vores ordrer, så er det vigtigt for os, at vi behandler hinanden med respekt, og at samarbejdet giver mening for alle parter.

Vi ønsker at handle så bæredygtigt som muligt, og derfor finder du også produkter med skønne historier i vores kollektioner.

 

 - Vi bruger bl.a. restmetervarer ved leverandørerne. 

 - Vi handler med fairtrade organisationer i Indien, som hjælper små håndværkere med at skabe forretning.

- Vi har i samarbejde med den danske keramiker Britta Hansesgaard skabt en lille keramikserie.

 - Vi anvender naturlige og holdbare materialer.

 - Vi arbejder med rolige farver, så dit produkt kan holde for evigt.

 

  

FLETTEDE KURVE FRA BALI

Flettede kurve er noget lokalbefolkningen på Bali har produceret i årevis. Kurvene er lavet af Rattan, som er en græsart, der vokser i Indonesien. Rattan er stærk, bøjelig, holdbar og poleres i den naturlige gyldne tilstand. Vi har i mange år været fascineret af det smukke håndværk, og det er lykkedes os at finde nogle dygtige samarbejdspartnere netop der. Balineserne har en beundringsværdig positiv tilgang til alt og deres håndlavede produkter er af høj kvalitet. Vi værdsætter vores samarbejde med dem og er glade for at kunne gøre en forskel sammen med dem. 

 

 

PUDER OG MENNESKER I DANMARK

Den Social økonomiske virksomhed SOCIAL CRAFT vil mennesker og det vil ÜNIKU også. 

Deres klare mål er at beskæftige en stor gruppe af mennesker, som tidligere har stået udenfor arbejdsmarkedet. De tror på, at alle mennesker har noget værdifuldt at tilføre arbejdsmarkedet. Hos dem er alle skattede medarbejdere, uanfægtet om man kan arbejde 2 timer eller 37 timer om ugen. 

 

Social Craft syer puder for ÜNIKU af restmetervarer fra den danske tekstilvirksomhed KVADRAT. 

 

DANSK KERAMIK

Britta Hansesgaard er keramiker og designer. Hendes keramik er udformet i et tidsløst formsprog med afbalancerede linjer og en undersøgende tilgang til materialerne og produkternes funktion.

 

 

Hun har produceret keramik i over 10 år, og er uddannet Bachelor of Arts (Hons) Ceramic Design på Central Saint Martins College of Art and Design i London, England.

Britta Hansesgaard bor med sin familie i Malling, syd for Aarhus, hvor hun også har sit værksted. Hun har bl.a. udviklet og produceret keramik til servering på  Frederikshøj Kro og Restaurant Møf i Århus. 

 

 

Samarbejdet med ÜNIKU er opstået ved et tilfældigt møde, hvor der med det samme opstod en gensidig respekt. Britta er mor og keramiker i et og samme hus. Hun er en kæmpe inspiration og ÜNIKU værdsætter vores samarbejde højt.