Longpi Pottery

LONGPI POTTERY laves i det nordøstlige Indien af artisans, som anvender en oldgammel teknik.

 

Her mixes sorte sten med lokal ler, som har en mørkebrun farve. Herefter ”bankes” leren ud og formes af erfarne og talentfulde håndværkere. Til sidst brændes det ved meget høje temperaturer og tages ud af ovnen, når det stadig er varmt, hvorefter produkterne bliver pakket ind i blade fra den lokale plante ”Chilon-Na”. Dette giver den helt specielle dybe mørke farve til produktet.

 

Håndværket er gået igennem generationer. Mange familier dyrker således landbrug det meste af året og når der i få måneder ikke er arbejde i markerne, laves der pottery. Det giver lidt ekstra penge til familier, som lever et hårdt liv. Det er for os vigtigt at handle med hjertet og at gøre en forskel. Produkterne her har du for evigt.

 

 

Produkterne bør behandles med forsigtighed. Da de ikke er glasserede, vil man opleve mærker, hvis ikke man holder produktet adskilt fra andre ting. Patinaen er dog smuk i sig selv – eksempelvis i vores lille smykkeskål.  Produkterne tåler ikke opvaskemaskine og bør kun skylles og tørres forsigtig.